Márványkuglóf

Hozzávalók:
25 dkg vaj vagy margarin
25 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
4 tojás
40 dkg liszt
10 dkg étkezési keményíto
1 cs. sütopor
1 dl tej
3 dkg kakaópor



Elkészítés:
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásokat egyenként keverjük bele a habos vajba. Az átszitált lisztet a keményítovel és a sütoporral összekeverjük, majd a tejjel felváltva hozzákeverjük a vajhoz. Az így kapott masszát ketté vesszük, és feléhez hozzáadjuk a kakaóport. Ha szükséges pici tejjel hígíthatjuk.
A kuglóf formát kivajazzuk és a fehér meg a barna tésztát evokanál segítségével váltakozva a formába töltjük. Egy villával könnyedén átkeverjük, hogy márványos legyen. A süteményt a 180°C-ra elomelegített sütobe tesszük, és kb. 1 óráig sütjük. Tupróbával ellenorizzük, hogy megsült-e. A formában hagyjuk kihulni, majd kiborítjuk és a tetejét meghintjük vaníliás porcukorral.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*