Hókifli

Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg margarin
1 dl tejföl
1 ek cukor
2 dkg éleszto
pici só
kevés tej
ízlés szerint baracklekvár, darált dió vagy mák a töltelékhez
kb. 10 dkg vaníliás porcukor

Elkészítés:
Az élesztot a cukros tejben megfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, az élesztot, a tejfölt és annyi tejet, hogy összeálljon. Hagyjuk egy órát pihenni. 3 mm vastagra kinyújtjuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Megtöltjük a lekvárral, dióval, mákkal és kifliket formálunk belole. 200 fokra elomelegített sütoben megsütjük, és még forrón megforgatjuk a vaníliás porcukorban.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*