Gyümölcskenyér

Hozzávalók:
5 tojás
15 dkg cukor
10 dkg langyos vaj
3-4 ek rum
10 dkg darabosra vágott dió
10 dkg mazsola
10 dkg csokoládé
10 dkg cukrozott gyümölcs
esetleg aszalt gyümölcs
kemény gyümölcsíz 
4 ek rétesliszt

Elkészítés:
A tojás sárgákat habosra keverjük a cukorral, a vajjal, és a rummal. Hozzáadjuk az elozoleg lisztbe mártogatott diót, a megtisztított és félbevágott mazsolát, az apró kockákra vágott csokoládét, a cukrozott gyümölcsöt, az aszalt gyümölcsöket és a kis kockákra vágott gyümölcsízt. Beleszórjuk a réteslisztet, végül óvatosan elvegyítjük a tojásfehérjékbol vert kemény habbal. Egy ozgerincformát vajjal kikenünk, porcukorral beszórunk, beleöntjük a masszát. Nem forró sütoben, lassú tuznél sütjük.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*