Gyömbéres halkülönlegesség

Hozzávalók (kb. 50 db.):
50 dkg filézett ponty (vagy tonhal),
1,5 dl tej, 
8-10 dkg liszt, 
1 tojás,
1 mokkáskanál orölt gyömbér, 
1-1 kis fej sárgarépa és petrezselyemgyökér, 
1 kis fej vöröshagyma, 
1 db ecetes uborka, 1
1 db húsos zöldpaprika, 
1 paradicsom, 
1 teáskanál burgonyaliszt (vagy búzakeményíto), 
só, 
orölt fekete bors, 
borecet, 
cukor (vagy méz) ízlés szerint, 
olaj a sütéshez



Elkészítés:
A filézett halat vékony csíkokra vágom és megsózom, megborsozom. A tojást habosra verem, hozzáadom a tejet és annyi lisztet, hogy a szokásosnál kissé surubb palacsintatésztát kapjak. Ízesítem sóval, a gyömbér felével, az orölt fekete borssal. A sózott halcsíkokat eloször lisztben, majd a tésztában megmártom és bo, forró olajban aranysárgára sütöm. Itatóspapírra teszem, hogy az a felesleges olajat elszívja, és melegen tartom. Serpenyoben 3 evokanál olajon megpirítom a maradék gyömbért, ráteszem a megtisztított és finomra vagdalt vöröshagymát, a megtisztított és almareszelon lereszelt zöldséget, az ugyancsak lereszelt ecetes uborkát és a nagyon apró kockákra vágott kicsumázott, kierezett zöldpaprikát. Fedo alatt, saját levében megpárolom, majd ha a ragu zsírjára sült, beleteszem a megmosott, kis kockákra vágott paradicsomot. Együtt pirítom még 1 percig, azután megsózom, és a burgonyaliszttel simára kevert 3 evokanál vízzel besurítem. Borecettel és kevés cukorral pikánsra fuszerezem, felforralom és ráöntöm a melegen tartott bundás halcsíkokra. Párolt rizzsel kínálom.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*