Gesztenyés pulyka

Hozzávalók:
1 pulyka 
1 kg gesztenye 
25 dkg sovány sertéscomb darálva 
2 zsemle 
2 tojás 
1 dl tejföl 
10 dkg füstölt szalonna 
kevés olaj 
só 
bors 
kevés tej


Elkészítés:
A zsemlét beáztatjuk a tejbe. A gesztenyét megfozzük, megtisztítjuk és áttörjük. Az így elokészített gesztenyemasszához hozzáadjuk a darált húst, a kinyomkodott és ugyancsak megdarált zsemléket, a nyers tojásokat, a tejfölt, a sót és a borsot. Ezt a tölteléket betöltjük a pulyka mellbore alá és a hasüregbe. A hasüreg nyílását összetuzzük, a mellét pedig betakarjuk a csíkokra vágott szalonnával. Az így elkészített pulykát a forró olajban megforgatjuk, és kevés vízzel puhára pároljuk. Ezután sütobe tesszük és szép pirosra sütjük. Tálaláskor a hasüregben levo tölteléket szeletekre vágva a pulyka köré rendezzük.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*