Banános gyümölcskenyér

Hozzávalók:
 12,5 dkg vaj vagy margarin
 15 dkg porcukor
 1 cs. vaníliás cukor
 10 dkg liszt
 5 dkg étkezési keményíto
 ˝ cs. sütopor
 4 tojás
 2 ek. rum
 2-3 banán
 aszalt gyümölcsök ízlés szerint

 

Elkészítés:
 A banánt megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásokat egyenként dolgozzuk bele a tésztába. Apránként hozzáadjuk a lisztet és a rumot, majd belekeverjük a banánt és az aszalt gyümölcsöket is. Kivajazott ozgerinc formába töltjük és 180°C-ra elomelegített sütoben kb. 45-50 percig sütjük. Néhány percig hagyjuk a formában hulni, majd rácsra borítjuk és megvárjuk, míg teljesen kihul. A tetejét porcukorral meghintve szeletekre vágva tálaljuk.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*