Aranyló Tyúkhúsleves



Hozzávalók:
 1 kisebb tyúk
 4-5 szál sárgarépa
 3-4 szál petrezselyemgyökér
 1 darabka zeller
 1 darabka karalábé vagy karfiol
 1 kisebb fej vöröshagyma
 1 gerezd fokhagyma
 1 paradicsom
 1 zöldpaprika
 1 szem burgonya
 só
 zöldbors
 fekete bors (szemes)
 néhány szem köménymag



Elkészítés:
 A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagyma és a fokhagymagerezd héját nem távolítjuk el, csak a végeit vágjuk le. A paprikát hosszában kettévágjuk és magházát eltávolítjuk. A megtisztított és feldarabolt tyúkot kb. 4 liternyi vízbe feltesszük főni.
 Ha a víz felforrt, hozzáadjuk az alaposan megmosott zöldségeket. Megsózzuk a levest és beletesszük a fuszereket. Lassú tuzön addig fozzük, míg a hús és a zöldségek is megpuhulnak (kb. 3 óra). A levest leszurjük és csigatésztát vagy cérnametéltet fozünk bele.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*