Diós szárnyaskrémleves

Hozzávalók:
 1 kisebb tyúk
 4-5 szál sárgarépa
 3-4 szál petrezselyemgyökér
 1 darabka zeller
 1 darabka karalábé vagy karfiol
 1 kisebb fej vöröshagyma
 1 gerezd fokhagyma
 1 paradicsom
 1 zöldpaprika
 1 szem burgonya
 só
 zöldbors
 fekete bors (szemes)
 néhány szem köménymag



Elkészítés:
 8 dl vízbe teszem a tyúkhúsleveskockákat, beleszórom a darált diót és a fuszereket.
 Felforralom és 5 percig fozöm. Közben a megmosott petrezselyemzöldet apróra metélem. A tejszínnel és 1 dl vízzel összekevert tejfölben simára keverem a lisztet. A cérnametéltet a szokásos módon, forrásban lévo sós vízben megfozöm, és meleg vízzel leöblítve, melegen is tartom. A forrásban lévo levesbe csorgatom a lisztes tejfölt, és beleszórom a petrezselyemzöld felét. Folyamatosan kevergetve, kis lángon addig forralom, amíg a habja elfo. Ezután rászórom a megmaradt petrezselyemzöldet, és az edényt lefedve, 10 percig állni hagyom. Tálaláskor leveses csészékben elosztom a fott tésztát, majd rámerem a forró levest, és meghintem a durvára vágott dióval.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*